Založ si blog

Sedia v NR SR len fašisti a ochrancovia goríl?

Možno so mnou nebude nikto súhlasiť, veď mýliť sa je ľudské, ale som presvedčený, že v slovenskom parlamente nesedia len fašisti, ochrancovia goríl, prospechári, tlčhubovia a podobné kreatúry. Teda tí, ktorí, a na tom sa možno dohodneme všetci, by síce mali sedieť, ale niekde inde. Nie, neverím tomu. Určite tam sedí aspoň jeden slušný človek. A možno viac – dvaja, traja, štyria …
Napríklad pani upratovačka. Tá si síce sadne len vtedy, keď má prestávku, ale nikto ju neobviňuje z toho, že je tam „bordel”. Určite je to slušná, múdra, zodpovedná a pracovitá žena, a nikto o nej nemôže povedať, že nič nerobí a ešte za to berie plat. Naopak, nikto v širokom okolí si ho zrejme nezaslúži viac ako ona. A mohol by som takto pokračovať ešte niekoľko sekúnd, ale nechcem sa opakovať.
Aj v parlamente teda jasne platí, a nikto sa to zatiaľ nechystá zmeniť nejakým hlúpym zákonom, že výnimka potvrdzuje pravidlo. Je mi jasné, že jedna, dve, ani tri lastovičky jar neurobia. Ale priznajme si, skromne a úprimne – mohlo to dopadnúť ešte horšie. Oveľa horšie. Nuž, radujme sa aspoň z toho. A tí, ktorí veria, že im to pomôže, sa môžu aj modliť. A veriť, že zázraky sa predsa len dejú. Veď aj donedávna rozhádaní odborníci na všetko sa už konečne zjednotili. Svorne a nahlas tvrdia, že ak sa nezmení správanie našich mocipánov, po ďalších voľbách už možno budú sedieť v poslaneckých laviciach prevážne chlapci v hnedých košeliach. A tí, ako dobre vieme, sa veľmi radi a veľmi rýchlo odvďačia tým, ktorí ich volili. Aj tým, ktorí ich nevolili. A nebudú mať problém navrhnúť a prijať nový zákon. Ani ten o tom, že výnimka už nepotvrdzuje pravidlo.
Možno so mnou nebude nikto súhlasiť, veď mýliť sa je ľudské, ale som presvedčený, že sa budú správať práve tak. Aj hlasovať. O nás. Jednohlasne a bez výnimky. Teda, ak im to naozaj umožníme.

Ponáška na slovenskú ľudovú

04.06.2018

Hore hájom chodník, môj premiér je zbojník a ja jeho dobrý volič… Okráda ma? Klame? To nič!

O psovi a karaváne

24.03.2018

„To príslovie je dnes vale,“ tvrdí Robert, doktor práv, „karavána ide ďalej, hav-hav-hav, hav-hav-hav!“

Pellegriniáda

20.03.2018

Na Úrade vlády sú dnes bez nálady, trasú sa im brady… Nemá im kto radiť. Pellegriny kvíli: „Ej, ej, ej! Beda, v každom rožku zostalo tu trošku Troškovej!“

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 10:43

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 39
Celková čítanosť: 108357x
Priemerná čítanosť článkov: 2778x

Autor blogu

Kategórie