Založ si blog

Slovensko, rajská záhrada zamorená výkalmi goríl, hlúposťou politikov a čertovinami biskupov

       Už v prvých týždňoch, mesiacoch a rokoch po Nežnej revolúcii, ktorá prepukla v novembri 1989, zazneli z úst našich politikov, ekonómov a iných tárajov vyhlásenie o tom, že máme všetky predpoklady na to, aby sme sa o desať, v horšom prípade o dvadsať rokov stali prosperujúcou krajinou. Štátom, ktorý sa svojou ekonomikou a celkovou vyspelosťou vyrovná takým krajinám ako Nemecko a Švajčiarsko. Mnohí z nás vtedy tomu uverili a robili všetko pre to, aby sa ich slová stali pravdivými.

       Ak by sme v tej dobe mali stroj času, ktorý by nám umožnil zaletieť do budúcnosti a overiť si už vtedy pravdivosť ich sľubov a predpovedí, zrejme by sme sa okomžite vrátili späť a naložili s falošnými prorokmi tak, ako si to zaslúžili. Mimochodom, nič nám v tom, možno okrem našej holubičej povahy, nebráni ani dnes.

       A keby sme taký stroj času mali teraz a mohli by sme sa v ňom presunúť o ďalších dvadsať rokov dopredu, zistili by sme zrejme, že na tom nie sme o nič lepšie. Videli by sme Slovensko, rajskú záhradu zamorenú výkalmi nenásytných a stále nepochytaných a nepotrestaných goríl, vypočuli by sme si proroctvá a sľuby nových prorokov a nových mesiášov. Zas by nás so šarmom im vlastným presviedčali o nevyhnutnosti uťahovania opaskov a uťahovali by si z nás aj v iných veciach. Väčšina z nás by žila pod hranicou chudoby, no oni by ustavične obmieľali, že na vine je hospodarská kríza, a my, pretože sme dlho a nehorázne zneužívali sociálne dávky. Presviedčali by nás, že bolo nevyhnutné, napriek výsmechu vyspelého sveta, zmeniť Ústavu a zaviesť nútené práce už nie len pre nezamestnaných evidovaných na úradoch práce, ale všetci budú musieť pracovať za 60 eur. Teda všetci okrem nich. A pán farár, ten, ktorý sa ani v náznakoch nepodobá tomu z filmu o dobrom vojakovi Švejkovi, by na nás z kancľa chrlil nielen síru pekelnú, ale prečítal by nám aj Evanjelium podľa slovenských biskupov. Dozvedeli by sme sa z neho, že sme takmer nenapraviteľní hriešnici, že sme nositeľmi kultúry smrti, a ak nebudeme voliť tých politikov, ktorých nám určia, budeme sa mať ešte horšie a po smrti sa budeme smažiť v pekle. Len úprimné slová o láske k blížnemu svojmu, teda napríklad aj k tomu s inou sexuálnou orientáciou, by v ňom opäť chýbali. A po prečítaní toho evanjelia by nastalo v kostole hrobové ticho, iba pán premiér a pán prezident sediaci v prvej lavici by tíško zamrmlali : Amen.

       To už by nás rozčúlilo tak, že by sme tam nemohli vydržať ani minútu dlhšie a okamžite by sme sa vrátili späť, do dnešnej slovenskej rajskej záhrady a s úľavou by sme si vydýchli a radostne zvolali : Ako dobre, že nežijeme, teda neživoríme na tom našom Slovensku o dvadsať rokov neskôr, ale už dnes. Ako dobre, že sa dá ešte niečo zmeniť k lepšiemu. Ale čím začať ? Možno práve tým, že zmeníme tú našu holubičiu povahu.

      

      

Ponáška na slovenskú ľudovú

04.06.2018

Hore hájom chodník, môj premiér je zbojník a ja jeho dobrý volič… Okráda ma? Klame? To nič!

O psovi a karaváne

24.03.2018

„To príslovie je dnes vale,“ tvrdí Robert, doktor práv, „karavána ide ďalej, hav-hav-hav, hav-hav-hav!“

Pellegriniáda

20.03.2018

Na Úrade vlády sú dnes bez nálady, trasú sa im brady… Nemá im kto radiť. Pellegriny kvíli: „Ej, ej, ej! Beda, v každom rožku zostalo tu trošku Troškovej!“

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 39
Celková čítanosť: 108379x
Priemerná čítanosť článkov: 2779x

Autor blogu

Kategórie