Založ si blog

Rekonštrukcia vlády? Nie, zlej rozprávky je koniec.

O tom, že si Robert Fico, predseda vlády Slovenskej republiky a predseda strany SMER – SD, chválabohu konečne a žiaľbohu až teraz vykopal svoj vlastný politický hrob, nepochybuje už na Slovensku a v širšom okolí snáď takmer nikto. Ani on sám. Kopal ho dlho, usilovne, pyšne a tvrdohlavo vlastnými rukami, vlastnou hlavou a zlé, ale aj dobré jazyky tvrdia, že ho kopal lopatami, ktoré mu zrejme podsunula nielen rozprávková Baba Jaga, ale aj niektorí jeho predchodcovia, kolegovia, oligarchovia a iné nerozprávkové bytosti.

Nie, nechcem a nebudem tancovať na novom politickom hrobe. A nechcem chodiť ani okolo horúcej kaše, ktorú by mali zjesť najmä tí, ktorí sa na jej varení a dochucovaní podieľali najväčšou mierou. Tí, ktorí teraz najviac kričia a vyzývajú nahnevanú a nadmieru znechutenú Slovač k zachovaniu pokoja a k slušnosti. Ale kam sa podela ich slušnosť? Kde bola celé tie roky? Prečo nám kázali vodu, a oni pili víno? Nie, nebudem chodiť okolo tej hnusnej a horúcej kaše. Som presvedčený o tom, že rekonštrukcia tejto vlády, aj tá najzásadnejšia, nič, naozaj nič nevyrieši. Som presvedčený, že predčasné parlamentné voľby sú pre Slovensko a Slovákov najlepším riešením a východiskom. Som o tom presvedčený napriek tomu, že viem v akom stave je dnes slovenská politická opozícia. Nech platí nielen dnes, ale aj v budúcnosti: Padni, komu padni. Aj na najvyšších poschodiach.

Čo chceme rekonštruovať? A ako? Ušijeme im nové šaty a kravaty? Alebo ich pohladíme po hlavách a povieme im: No, no, no! A teraz už buďte slušní, lapaji! Nie, neverím tomu, že kozmetické úpravy niečo vyriešia. Iba prehĺbia všetko to zlo, s ktorým sa tu dnes potýkame. Nie, kráľ už je naozaj celkom celučičký nahý. Vie to on, vedia to jeho prisluhovači a vieme to, a to je to najdôležitejšie a meniace smer, my všetci.

Ponáška na slovenskú ľudovú

04.06.2018

Hore hájom chodník, môj premiér je zbojník a ja jeho dobrý volič… Okráda ma? Klame? To nič!

O psovi a karaváne

24.03.2018

„To príslovie je dnes vale,“ tvrdí Robert, doktor práv, „karavána ide ďalej, hav-hav-hav, hav-hav-hav!“

Pellegriniáda

20.03.2018

Na Úrade vlády sú dnes bez nálady, trasú sa im brady… Nemá im kto radiť. Pellegriny kvíli: „Ej, ej, ej! Beda, v každom rožku zostalo tu trošku Troškovej!“

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 39
Celková čítanosť: 108205x
Priemerná čítanosť článkov: 2774x

Autor blogu

Kategórie