Založ si blog

Sedia v NR SR len fašisti a ochrancovia goríl?

Možno so mnou nebude nikto súhlasiť, veď mýliť sa je ľudské, ale som presvedčený, že v slovenskom parlamente nesedia len fašisti, ochrancovia goríl, prospechári, tlčhubovia a podobné kreatúry. Teda tí, ktorí, a na tom sa možno dohodneme všetci, by síce mali sedieť, ale niekde inde. Nie, neverím tomu. Určite tam sedí aspoň jeden slušný človek. A možno viac – dvaja, traja, štyria …
Napríklad pani upratovačka. Tá si síce sadne len vtedy, keď má prestávku, ale nikto ju neobviňuje z toho, že je tam „bordel”. Určite je to slušná, múdra, zodpovedná a pracovitá žena, a nikto o nej nemôže povedať, že nič nerobí a ešte za to berie plat. Naopak, nikto v širokom okolí si ho zrejme nezaslúži viac ako ona. A mohol by som takto pokračovať ešte niekoľko sekúnd, ale nechcem sa opakovať.
Aj v parlamente teda jasne platí, a nikto sa to zatiaľ nechystá zmeniť nejakým hlúpym zákonom, že výnimka potvrdzuje pravidlo. Je mi jasné, že jedna, dve, ani tri lastovičky jar neurobia. Ale priznajme si, skromne a úprimne – mohlo to dopadnúť ešte horšie. Oveľa horšie. Nuž, radujme sa aspoň z toho. A tí, ktorí veria, že im to pomôže, sa môžu aj modliť. A veriť, že zázraky sa predsa len dejú. Veď aj donedávna rozhádaní odborníci na všetko sa už konečne zjednotili. Svorne a nahlas tvrdia, že ak sa nezmení správanie našich mocipánov, po ďalších voľbách už možno budú sedieť v poslaneckých laviciach prevážne chlapci v hnedých košeliach. A tí, ako dobre vieme, sa veľmi radi a veľmi rýchlo odvďačia tým, ktorí ich volili. Aj tým, ktorí ich nevolili. A nebudú mať problém navrhnúť a prijať nový zákon. Ani ten o tom, že výnimka už nepotvrdzuje pravidlo.
Možno so mnou nebude nikto súhlasiť, veď mýliť sa je ľudské, ale som presvedčený, že sa budú správať práve tak. Aj hlasovať. O nás. Jednohlasne a bez výnimky. Teda, ak im to naozaj umožníme.

Ponáška na slovenskú ľudovú

04.06.2018

Hore hájom chodník, môj premiér je zbojník a ja jeho dobrý volič… Okráda ma? Klame? To nič!

O psovi a karaváne

24.03.2018

„To príslovie je dnes vale,“ tvrdí Robert, doktor práv, „karavána ide ďalej, hav-hav-hav, hav-hav-hav!“

Pellegriniáda

20.03.2018

Na Úrade vlády sú dnes bez nálady, trasú sa im brady… Nemá im kto radiť. Pellegriny kvíli: „Ej, ej, ej! Beda, v každom rožku zostalo tu trošku Troškovej!“

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 39
Celková čítanosť: 108144x
Priemerná čítanosť článkov: 2773x

Autor blogu

Kategórie