Založ si blog

Lavička lásky je vo Vysokých Tatrách

Foto: autor

       Nie je lavička ako lavička, nie je láska ako láska. A o lavičke lásky to platí dvojnásobne. Ale asi každý by si prial takú lavičku mať, alebo aspoň chvíľu si na nej posedieť s niekym, na koho by sa preniesla jej čarovná moc.

       Niekomu je súdené sedieť na lavičke lásky iba raz a potom na to celý život spomínať, niekto má takých lavičiek niekoľko a niekto si na ňu nesadne nikdy a myslí si, že taká lavička ani neexistuje. Možno nevie, že aj      z tej najobyčajnejšej lavičky sa môže stať čarovná lavička lásky. Lavička, ktorá bude už navždy jeho, a bude si     na ňu sadať aj vtedy, keď už osoba, s ktorou na nej sedával, odišla s niekym iným k inej lavičke alebo odišla navždy.

       Tým, ktorí ešte takú lavičku nenašli, prezradím miesto, kde ju určite nájdu. Je vo Vysokých Tatrách. Stačí vystúpiť na stanici v Tatranskej Polianke a prejsť peši niekoľko sto metrov k hotelu Hubert a následne k priľahlému jazierku. Je tam. Skutočná lavička lásky. Potvrdia vám to všetci, ktorí už na nej sedeli s milovanou osobou a spoznali jej čaro. Nemusíte sa obávať ani toho, že si pred ňou najprv dlho postojíte v dlhočiznom rade ako na úrade.

       Traduje sa, že kto na tejto lavičke svoju lásku bozkom spečatí, do roka a do dňa sa do stavu manželského alebo stavu požehnaného dostane. Koniec koncov, môžete si to sami prečítať v knihe lásky, ktorá stoji hneď vedľa lavičky.

       A ešte niečo je na tej lavičke lásky pozoruhodné. Za sedenie na nej nič neplatíte. Aspoň zatiaľ. Tak ako sa nedá kúpiť láska, tak ani lavička lásky nemôže byť na predaj. Už dlho tam stojí a ak ľudstvo nevyhynie, ešte dlho tam stáť bude. Ale pozor ! Treba si na ňu sadnúť len s tým človekom, ktorý nezneužije jej čarovnú moc a ani nikdy neoľutuje, že na nej s vami sedel.

Ponáška na slovenskú ľudovú

04.06.2018

Hore hájom chodník, môj premiér je zbojník a ja jeho dobrý volič… Okráda ma? Klame? To nič!

O psovi a karaváne

24.03.2018

„To príslovie je dnes vale,“ tvrdí Robert, doktor práv, „karavána ide ďalej, hav-hav-hav, hav-hav-hav!“

Pellegriniáda

20.03.2018

Na Úrade vlády sú dnes bez nálady, trasú sa im brady… Nemá im kto radiť. Pellegriny kvíli: „Ej, ej, ej! Beda, v každom rožku zostalo tu trošku Troškovej!“

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 39
Celková čítanosť: 108161x
Priemerná čítanosť článkov: 2773x

Autor blogu

Kategórie